Klik hier voor de mobiele versie
Beneliga: Oberliga:

Gary Prior blijft in Den Haag

Gary Prior blijft in Den HaagGary Prior blijft komend seizoen hoofdcoach in Den Haag. De afgetreden landskampioen legde ook verdediger Jan Safar vast, die afgelopen jaar in Zoetermeer speelde.

Dat maakte de club bekend rond de interland van het Nederlands team in Den Haag op Eerste Paasdag. Den Haag doet financieel een stap terug en heeft imports Mike Lalonde, Victor Ignatiev, Carl-Johan Johanson en Derek Bekar te verstaan gegeven dat ze op zoek mogen naar een andere club. Ook de terugkeer van Alexander Selivanov en Jan Bohac is vooralsnog onzeker.

Gary Prior verving kort voor de bekerfinale Brian de Bruyn als coach van Den Haag. Met zijn team verloor hij die finale van Geleen en werd hij later in de halve finales van de play-offs uitgeschakeld door Tilburg, na een forse eindsprint in de competitie. Prior krijgt met zijn netwerk een belangrijke vinger in de pap bij de samenstelling van de selectie voor het komende seizoen.

Daar maakt in ieder geval de 22-jarige Tsjech Jan Safar deel vanuit. Die had in de eerste divisie bij Zoetermeer zes goals en achttien assists in elf wedstrijden.

Safar speelde de afgelopen jaren op lager niveau bij satellietclubs van Sparta Praag. Als jeugdspeler was hij ook actief in Canada. Bij Zoetermeer was hij de vervanger van Kristoff van den Broeck, die zich volledig ging richten op het coachen van de ploeg.

Delen op social media: 


Geplaatst door Joep Meijsen op dinsdag 6 april 2010.  

Reageer op dit artikel

Sportimex

Maple Leaf Sports

Thillarts Hockey

YouSkate.be

Winner Sport Equipment

Rono Sport