Klik hier voor de mobiele versie
Beneliga: Oberliga:

Kemphanen legt de basis vast

Kemphanen legt de basis vastEindhoven Kemphanen heeft de afgelopen dagen het fundament voor de selectie van komend seizoen gelegd. Zeven spelers hebben hun overeenkomst met de club verlengd.

Het gaat daarbij om captain Bob Teunissen, aanvallers Bohuslav Subr, Ivy van den Heuvel en Jeffrey Melissant alsmede verdedigers Nick Verbruggen, Reinier Staats en Mike Overweg. Eerder was al bekendgemaakt dat doelman Matt Anthony en verdediger Yuri Kuzmenkov er een jaar aan vastplakken bij Eindhoven. Daarmee kiest Eindhoven nadrukkelijk voor stabiliteit in de selectie.

De ploeg van coach Leo van den Thillart eindigde vorig jaar in de bekercompetitie op de vijfde plaats en in de reguliere competitie zesde. Kemphanen werd in de eerste ronde van de play-offs in drie wedstrijden uitgeschakeld door de latere finalist Tilburg Trappers. Eindhoven koos vorig jaar bewust voor een Nederlandse basis en is blij veel van de spelers ook voor komend jaar vast te hebben gelegd.

Bob Teunissen was afgelopen seizoen met 26 goals en 34 assists in 44 wedstrijden de topscorer van zijn ploeg. Eindhoven was de enige club in de Nederlandse competitie met een topscorer die in Nederland is geboren. Teunissen, Van den Heuvel en Staats kwamen tijdens het WK in Tilburg in actie voor Oranje. Verbruggen moest het WK laten lopen vanwege een blessure.

Daarmee heeft Eindhoven negen spelers vastliggen voor het derde seizoen na de terugkeer in de eredivisie. De club heeft nadrukkelijk de ambitie om door te groeien naar de topvier in Nederland. De club gaat werken met een iets hogere begroting dan vorig seizoen. 

Delen op social media: 


Geplaatst door Joep Meijsen op vrijdag 30 april 2010.  

Reageer op dit artikel

Sportimex

Maple Leaf Sports

Thillarts Hockey

YouSkate.be

Winner Sport Equipment

Rono Sport