Klik hier voor de mobiele versie
Beneliga: Oberliga:

Bruijsten krijgt try-out in AHL

Bruijsten krijgt try-out in AHLNijmegen Devils-aanvaller Kevin Bruijsten neemt volgende maand deel aan het trainingskamp van de Toronto Marlies. De international kan daar een contract proberen af te dwingen voor het team in de AHL of het ECHL-team waarmee de club een overeenkomst heeft.

Het trainingskamp vindt plaats van 26 september tot 3 oktober. De try-out is opgezet door Alex Andjelic, die zelf een aantal keer per jaar als coach werkt met talenten van het farmteam van de Toronto Maple Leafs. ‘Kevin is een jongen die graag hogerop wil. Danny Cuomo en ik weten dat je een speler nooit moet afremmen. Je hebt niets aan spelers die stilstaan. Ze moeten ambitie hebben om steeds beter te worden en daar help ik Kevin graag bij. Het bestuur van Nijmegen steunt hem hier ook van harte in', stelt Andjelic.

De speler zelf heeft er enorm veel zin in. ‘Het is een unieke kans, maar ik ben ook wel realistisch. Er zit natuurlijk ook een kans in dat ik naar huis wordt gestuurd. Ik kijk erg uit naar de ervaring die ik daar alleen al ga opdoen', zegt Bruijsten over zijn grote avontuur.

Andjelic is ook realistisch over de kansen voor Bruijsten om een contract af te dwingen. ‘Ik ken de spelers met wie hij moet concurreren en dat niveau is enorm hoog. Kevin komt daar echter op het ijs te staan met goede spelers en goede coaches. Daar moet hij naar kijken en luisteren om te zien waar hij staat en te leren op welke punten hij zich nog moet verbeteren. Daar kunnen we in Nederland dan weer aan gaan werken voor wellicht een nieuwe kans.'

Bruijsten traint in de voorbereiding gewoon met Nijmegen mee en reist eind september af naar Canada. Mocht het hem wel lukken voldoende indruk te maken op de coaches en een contract af te dwingen, zou hij de eerste in Nederland opgeleide speler op AHL-niveau worden sinds begin jaren tachtig, toen Maarten Burgers uitkwam voor de Hershey Bears. De laatste in Nederland geboren speler in de minor leagues was Eric Landman, die in 2001-02 voor de Fort Wayne Komets speelde in de United Hockey League.

Delen op social media: 


Geplaatst door Joep Meijsen op dinsdag 10 augustus 2010.  

Reageer op dit artikel

Sportimex

Maple Leaf Sports

Thillarts Hockey

YouSkate.be

Winner Sport Equipment

Rono Sport