Klik hier voor de mobiele versie
Beneliga: Oberliga:

The Friday Round-up week 09

The Friday Round-up week 09De Tuesday Round-up heeft het niet makkelijk met al die midweekse wedstrijden. Deze week verschuift hij naar de vrijdag. Met onder meer spelersnieuws uit Geleen, een verschuiving van de nationale transferdeadline, de laatste ontwikkelingen uit Zoetermeer, supportersacties van Heerenveen en Tilburg en de operatie voor Steven Yetman.

Geleen Eaters heeft de selectie uitgebreid met verdediger Ryan Crane. Deze richtte zich de afgelopen twee jaar op zijn maatschappelijke loopbaan, maar speelde vorig jaar nog 21 wedstrijden in de ECHL. Eerder speelde hij onder meer in Engeland en Denemarken. De 30-jarige Canadees brengt veel routine op de blauwe lijn van Eaters en maakt komend weekeinde al zijn debuut.

De eerste verschuiving in het competitieprogramma is een feit. De wedstrijd tussen Geleen Eaters en Nijmegen Devils die oorspronkelijk op het programma stond voor dinsdag 30 november wordt nu gespeeld op zondag 28 november, aanvangstijd 19.00 uur. Eaters zou oorspronkelijk komende zondag tegen Zoetermeer spelen.

De nationale transferdeadline voor de eredivisie, die op 1 december ligt, wordt voor spelers van Zoetermeer Panthers verschoven naar 10 december. Op die manier kunnen ze proberen een nieuwe club te vinden. Voor spelers die een plek in de eerste divisie willen zoeken, liep de deadline al tot 15 december. Volgens bondsvoorzitter Joop Vullers heeft het management van Zoetermeer aangegeven de verplichtingen ten opzichte van spelers en bond tot het moment van stoppen netjes na te komen.

In AD/Haagsche Courant komt ook het management van Zoetermeer aan het woord, dat stelt dat het rommelde binnen het team, vooral door grote ego's binnen de spelersgroep. ‘Het is een kampioensteam, maar het komt er nog niet uit. Eén van onze imports was helaas zo professioneel dat hij laatst dronken op de training verscheen. Wat doe je dan? Wegsturen? Je hebt wel al ongeveer 6000 euro betaald voor de transfer en het ticket en dan heb je nog niks.'

Jan Jaap Natte blijft waarschijnlijk in Duitsland spelen. De forward uit Rotterdam was de afgelopen week op proef bij Frankfurt Lions, dat tegenwoordig uitkomt op het vierde niveau in Duitsland. Tegen AD/Haagsche Courant heeft Natte gezegd dat het er goed uitziet en hij nu kijkt wat de club te bieden heeft.

Als de duels van Zoetermeer inderdaad uit de stand van de North Sea Cup worden geschrapt, verandert deze danig. Flyers is ineens koploper met 11 punten uit 5 wedstrijden, Eaters heeft een punt minder, Tilburg twee (maar een wedstrijd in de hand), net als Den Haag. Turnhout, dat afgelopen week zijn eerste punten haalde, staat weer op 0 punten.

Heerenveen Flyers heeft een bijzondere sponsorovereenkomst gesloten. De Rabobank neemt voor een periode van drie jaar boardingreclame en stoelen in de businessclub. Ondersteuning van een bank van een ijshockeyclub komt slechts zeer zelden voor. De club is blij dat Rabobank zijn naam aan Flyers wil verbinden. 

De Friese club houdt ook voor komende zaterdag een unieke promotie-actie in samenwerking met de Leeuwarder Courant. Afgelopen zaterdag stond in de krant een bon die voor vier personen gratis toegang geeft tot de wedstrijd tegen Den Haag van komende zaterdag. De bon is op vrijdag 26 november nog een keertje herhaald. De wedstrijd tegen Den Haag begint om 19.30 uur.

Tilburg Trappers heeft komende zondag bij de thuiswedstrijd tegen Heerenveen bijzondere gasten. De volledige wielerploeg met begeleiding van Rabobank is op uitnodiging van Trappers en hoofdsponsor Destil present bij de wedstrijd. Een van de renners zal bovendien na afloop van de ontmoeting de bloemen uitreiken aan de Man of the Match. Na afloop van de wedstrijd is er bovendien een feest met muziek, waarbij wordt getracteerd op een gratis broodje beenham.

Minder goed nieuws voor Trappers is dat forward Steven Yetman komende maandag onder het mes gaat. De aanvaller heeft last van een liesbreuk. De herstelperiode zal tussen de twee en zes weken bedragen. Trappers rekent er in ieder geval op dat Yetman weer present is bij de bekerfinale. Ook komend weekeinde staat hij gewoon in de opstelling.

Komende maandagavond wordt in Nieuwegein de jaarvergadering van de ijshockeybond gehouden. Op het programma staan onder meer de verkiezing van een nieuw bestuurslid, financiële zaken en een groot aantal reglementswijzigingen.

Nardo Nagtzaam is vorige week opnieuw uitgeroepen tot speler van de week in de Central Division van de NAHL. Hij ontving zijn beloning dankzij vier goals en twee assists in een dubbele ontmoeting van zijn team Alexandria Blizzard met Aberdeen. Nagtzaam tekende onlangs een overeenkomst met een college op Division I-niveau.

Enschede Lions is druk bezig met het opzetten van de jeugdafdeling. Elke donderdagavond staan er intussen zo'n dertig kinderen van acht tot zeventien jaar op het ijs. De club wilde al langere tijd met jeugd beginnen, maar kampte met gebrek aan ijstijd. Lions heeft een team ingeschreven in de U14-competitie van de NIJB, waarbij extra dispensatiespelers mogen worden ingezet.

Met het verdwijnen van Zoetermeer zal er ook wel wat veranderen in het klassement van de strafbankkoning. Raphael Joly (117 minuten) zal echter voorlopig nog wel soeverein aan kop blijven staan. Zijn teamgenoot Jesse Baraniuk (98) is zijn naaste belager. Beide spelers liepen vooral tegen veel game- en matchpenalties aan, wat de strafbanktotalen behoorlijk verhoogt. De nummer drie op de lijst is nu nog Jeff Winchester van Zoetermeer (62). Opvallend is dat Armando Scarlato (Turnhout) met slechts vijf wedstrijden al op de zesde plaats van de ranglijst staat.

Delen op social media: 


Geplaatst door Joep Meijsen op vrijdag 26 november 2010.  

Reageer op dit artikel

Sportimex

Maple Leaf Sports

Thillarts Hockey

YouSkate.be

Winner Sport Equipment

Rono Sport