Klik hier voor de mobiele versie
Beneliga: Oberliga:

Natte en Hendriks onderdak

Natte en Hendriks onderdakJan Jaap Natte heeft een nieuwe club. De Rotterdamse aanvaller gaat definitief verder bij Frankfurt Lions. Heerenveen Flyers heeft Wesley Hendriks teruggenomen. De verdediger begon het seizoen bij Zoetermeer Panthers.

Natte ondertekent binnenkort zijn contract bij Frankfurt Lions, een club op het vierde niveau in Duitsland. Lions speelde tot vorig jaar nog in de DEL, maar is vanwege financiële problemen teruggezet naar de Regionalliga. ‘Aan veel dingen merk je nog dat dit een grote club is. Bij thuiswedstrijden zitten er gewoon drie-, vierduizend fans', zegt Natte in AD/Haagsche Courant. Hij hoopt volgende week vrijdag zijn debuut te maken.

Frankfurt staat op dit moment bovenaan in zijn competitie en heeft de ambitie terug te keren naar de DEL. Natte gaat bij Frankfurt als center aan de slag. Of hij ook weer voor het Nederlands team wil spelen, is onduidelijk. Zijn hoofd staat er niet naar. ‘Er zal eerst een belletje moeten komen van bondscoach Tommie Hartogs wil ik me weer beschikbaar stellen. Ik heb geen zin in een bijrol. Ik heb altijd met veel plezier voor het Nederlands team gespeeld. Ik vind het nog steeds een eer, maar ik wil eerlijk behandeld worden. Oranje kost veel tijd. Ik moet wel het gevoel hebben daar iets voor terug te krijgen. Dat had ik na het afgelopen WK niet', aldus Natte in de krant.

Wesley Hendriks keert terug naar Heerenveen Flyers. Hij gaat daar op amateurbasis aan de slag. Hendriks speelde ook vorig jaar in Friesland, maar kreeg daar geen nieuw contract. Dit seizoen begon hij bij Zoetermeer, maar vertrok daar enkele dagen voor de stekker er definitief uit werd getrokken. In veertien wedstrijden in de bekercompetitie had Hendriks daar zes goals en acht assists. Alleen Andrew Schembri en Marc Lefebvre scoorden vaker voor Panthers. Zijn statistieken uit de North Sea Cup zijn vervallen.

Delen op social media: 


Geplaatst door Joep Meijsen op vrijdag 3 december 2010.  

Reageer op dit artikel

Sportimex

Maple Leaf Sports

Thillarts Hockey

YouSkate.be

Winner Sport Equipment

Rono Sport