Klik hier voor de mobiele versie
Beneliga: Oberliga:

Eaters lijft Looby in

Eaters lijft Looby inGeleen heeft haar verdediging versterkt met de Canadees Mike Looby. Het is het eerste Europese avontuur voor de 26-jarige verdediger, die zijn prof-carrière vooral in de CHL doorbracht.

Looby doorliep zijn jeugdopleiding in de sterke Canadese Ontario Hockey League (OHL), een kweekvijver voor Canadees talent. Daar was hij onder ander teamgenoot van huidige NHL-ers Jeff Carter, Jay McClement en Wojtek Wolski. Ook speelde hij in die periode samen met onder andere ex-Nijmegen en ex-Eindhoven defence Kevin Young en ex-Amsterdam forward Aaron van Leusen.

De 1,83m lange en 89kg zware verdediger speelde daarna vrijwel zijn hele prof-carrière in de CHL. Als rookie werd hij in 2005-06 CHL-kampioen met Laredo. Hij werd toen direct uit de OHL aan het team toegevoegd voor de playoffs en droeg in 12 wedstrijden een goal en twee asists bij.

In 2008-09 draaide hij een volledig seizoen in de ECHL, twee niveau's onder de NHL. Na dat seizoen werd hij uitgenodigd voor het trainingskamp van de Atlanta Thrashers uit de NHL, maar hij haalde de selectie daar niet. Hij keerde terug naar de CHL, waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde.

In totaal scoorde Looby in 261 CHL-wedstrijden 27 goals en gaf 74 assists. Zijn statistisch beste seizoen draaide de verdediger in 2009-10 bij Laredo, waar hij in 66 wedstrijden tot 12 goals en 22 assists kwam. Afgelopen seizoen had hij weer een redelijk aantal punten, met zeven goals en 18 assists in 54 wedstrijden voor Wichita. Hij speelde toen samen met ex-Trappers defence Korey Scoran, die 12 goals en 22 assists in 64 wedstrijden noteerde, en ex-Devils defence Travis Wight, die tot één goal en 12 assists in 66 wedstrijden kwam.

Looby is de zesde verdediger en tevens de zesde import voor Geleen. Eerder al werden Ryan Burkholder (D), Kip Workman (D), David Burgess (F), Matt Glasser (F) en Sami Heinonen (G) vastgelegd. De selectie telt op dit moment ook 11 Nederlanders.

Delen op social media: 


Geplaatst door Fintan Planting op woensdag 13 juli 2011.  

Laatst gewijzigd op donderdag 14 juli 2011 om 00:00

Reageer op dit artikel

Sportimex

Maple Leaf Sports

Thillarts Hockey

YouSkate.be

Winner Sport Equipment

Rono Sport