Klik hier voor de mobiele versie
Beneliga: Oberliga:

Nieuw ijshockeyboek op komst

Nieuw ijshockeyboek op komstIJshockeyliefhebber Udo Reinhold komt met een nieuw boek. Onder de titel Het grote Nederlandse IJshockeyboek verschijnt binnenkort een kloek boekwerk van 424 pagina's met de complete geschiedenis van de sport in Nederland sinds 1891.

Udo Reinhold is een vlak over de Nederlandse grens geboren ijshockeyliefhebber, die al vele jaren de sport in ons land volgt. Sinds de publicatie van zijn eerste boek, IJshockeyboek Nederland, ruim tien jaar geleden heeft hij samen met mede-auteurs Marcel Schellekens en Hans Eeuwes gewerkt aan zijn magnus opus. Het is een stevig en volledig in kleur uitgevoerd boek geworden dat het beste kan worden omschreven als een combinatie van een geschiedenisboek, een almanak en een uitgave om gewoon maar lekker doorheen te bladeren. Onmisbaar voor de liefhebber.

Het boek is rijkelijk geïllustreerd met foto's vanuit de pre-historie van de sport in ons land tot aan 2011. In het eerste deel wordt in 170 pagina's de geschiedenis van het ijshockey in Nederland en van de Nederlandse IJshockeybond beschreven. Daarna volgt een uitgebreide statistiekensectie waarin alle Nederlandse clubs uit heden en verleden aan de orde komen. Ook is er aandacht voor Nederlandse teams in Europa en buitenlandse teams die in Nederland mee hebben gespeeld.

De Oranje-sectie bevat een overzicht van alle interlands en voor het eerst een compleet overzicht van alle doelpuntenmakers in de geschiedenis. Daarna is er aandacht voor de rol van jeugdijshockey inclusief statistieken van Jong Oranje, het Chris Verwijsttoernooi en het CTO in ijshockey. Ook de ontwikkeling van het damesijshockey wordt beschreven.

Het boek gaat 39,95 euro kosten en wordt gedrukt zodra de eerste driehonderd bestellingen binnen zijn. Voor de eerste periode geldt dat er ook nog een tientjesactie is. Daarvan is vijf euro een voorschot op de eindprijs en vijf euro voor vermelding van de naam van de ontvanger in een speciale pagina in het boek. Deze actie loopt tot 18 december. Er is ook een mooi certificaat beschikbaar, waardoor het boek geschikt is als presentje voor onder de kerstboom.

Het boek is te bestellen via deze pagina: http://www.ijshockey.com/ijshockeyboek/

Delen op social media: 


Geplaatst door Fintan Planting & Joep Meijsen op vrijdag 9 december 2011.

Reageer op dit artikel

Sportimex

Maple Leaf Sports

Thillarts Hockey

YouSkate.be

Winner Sport Equipment

Rono Sport