Klik hier voor de mobiele versie
Beneliga: Oberliga:

Preview halve finale: Hijs - Kemphanen

Preview halve finale: Hijs - KemphanenHijs Den Haag en Eindhoven Kemphanen beginnen vrijdagavond de halve finale in de strijd om het landskampioenschap. Gesteund door de winst van de North Sea Cup, gaat Den Haag ook op jacht om de landstitel te prolongeren.

trong>Herhaling van zetten

Beide ploegen stonden ook al tegenover elkaar in de halve finale van de bekercompetitie. Eindhoven imponeerde in die serie. Den Haag was destijds ook de torenhoge favoriet, maar moest tot het gaatje gaan om de derde en beslissende wedstrijd te winnen. Pas in de laatste tien minuten maakte Den Haag een achterstand goed om later in overtime de bekerfinale veilig te stellen.

trong>Onderlinge resultaten

Tot nu toe speelden de teams zevenmaal tegen elkaar. Eindhoven wist slechts een keer te winnen van den Haag. Het onderlinge doelsaldo is met 37-23 daarom ook ruim in het voordeel van Den Haag. In de onderlinge ontmoetingen is T.J. Caig de topscorer aan Haagse zijde. De Canadees scoorde achts goals tegen Eindhoven, speler-coach Alexander Selivanov volgt met zes goals. Caig heeft dankzij zeven assists ook de meeste punten tegen Eindhoven: 15. Marco Postma volgt met vier goals en acht assists. Bij Eindhoven steken Paul Vincent en Kevin Bruijsten er bovenuit in de wedstrijden tegen Den Haag. Beide spelers scoorden zeven keer tegen Den Haag.

trong>De selecties

Op basis van de selecties is Den Haag voor deze halve finale weer de favoriet. Den Haag beschikt over een brede selectie met diverse spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. De ploeg is dus niet afhankelijk van een paar spelers. Den Haag moet het hoogstwaarschijnlijk wel doen zonder Marcel Bruinsma. De Nederlands-Canadees staat al sinds eind december aan de kant met een hersenschudding. Bruinsma liep de hersenschudding op tegen Eindhoven Kemphanen na een harde check van Casey Vanschagen. Bruinsma was bezig aan een goed seizoen en vormde met Postma en Jan-Jaap Natte een gevaarlijk trio.

Eindhoven Kemphanen beleeft het beste seizoen sinds de terugkeer op het hoogste niveau. De Eindhovense ploeg doet het dit jaar met een kleiner budget maar dat gaat de club aardig af. Met Kevin Bruijsten, Bob Teunissen, Levi Houkes en Nick de Jong beschikt Eindhoven over een solide Nederlandse basis. Marcel Kars en Paul Vincent zorgen daarnaast voor extra aanvullende impulsen. De overige imports Emil Andersson en Mario Mjelleli zijn nuttige krachten maar brengen niet de extra kwaliteit die verwacht mag worden van een importspeler. Verdedigend valt Mike Overweg extra op dit seizoen, de jonge verdediger speelt een prima seizoen en voor hem wacht wellicht een uitverkiezing in de nationale selectie. Verder lopen er veel aanvallend ingestelde verdedigers rond bij Eindhoven. Zowel Casey Vanschagen en Niko Suoraniemi zijn absoluut van waarde maar geen echte verdedigers. Qua goalies ontlopen de teams elkaar niet veel. Imrich Petrik en Kyle Moir zijn beide betrouwbare goalies hoewel Petrik net wat constanter is dan Moir.

trong>De weg naar de halve finale

Den Haag moest in de tussenronde tot aan de laatste speeldag strijden om Tilburg achter zich te laten. Mede daarom moet Den Haag voor de derde keer binnen zes dagen aan de bak. Hijs speelde zondag een zware wedstrijd in Tilburg om de eerste plek in de poule te behalen. Dinsdag volgde voor Hijs de finale van de North Sea Cup tegen Geleen en nu wacht dus Eindhoven. Kemphanen had een relatief makkelijke maand februari. In een poule met Geleen en Amsterdam werd al gauw duidelijk dat de tweede plaats voor Eindhoven was bestemd. Eindhoven had de rust ook wel nodig. Voor de tussenronde kampte de ploeg met veel geblesseerde spelers waardoor er roofbouw gepleegd moest worden op de routiniers Kars en Vincent.

trong>Voorspelling

Voor Eindhoven zit er niks anders op dan het kunstje uit de halve finale van de beker te herhalen. Tegen alle verwachtingen in was Eindhoven in die serie een zeer lastige tegenstander en kwam de ploeg van Tommie Hartogs tien minuten te kort om voor een grote verrassing te zorgen. Toch kiest IJshockey.com Den Haag als winnaar van de serie. Met zoveel klasse zal Den Haag ook de derde prijs dit jaar willen binnen slepen. Onze voorspelling is daarom dat Den Haag de halve finale in vier wedstrijden gaat beslissen.

De eerste wedstrijd in deze serie vindt vrijdagavond plaats in De Uithof. De wedstrijd begint om 20.00 uur. De serie wordt zaterdagavond in Eindhoven vervolgd. De tweede ontmoeting begint om 20.30 in het Eindhovense IJssportcentrum.

Delen op social media: 


Geplaatst door Remco Bambacht op vrijdag 2 maart 2012.  

Reageer op dit artikel

Sportimex

Maple Leaf Sports

Thillarts Hockey

YouSkate.be

Winner Sport Equipment

Rono Sport