Klik hier voor de mobiele versie

Canadien Sport

IJshockey.com > Nieuwsoverzicht > Nationale ploeg BelgiŽ promoveert

Nationale ploeg BelgiŽ promoveert

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Hyves Deel op NuJIJ E-mail een vriend

Nationale ploeg BelgiŽ promoveertDe Belgische nationale ploeg heeft afgelopen weekeinde promotie veiliggesteld naar Division IIA. Het team van bondscoach Jos Lejeune won de beslissende wedstrijd tegen China met 8-5.

Het WK werd gespeeld in Bulgarije. De Belgische nationale ploeg beëindigde het toernooi uiteindelijk ongeslagen. Andere tegenstanders waren Bulgarije, Mexico, Israel en Zuid-Afrika. Olivier Roland van Leuven kroonde zich met tien goals en twaalf assists in vijf wedstrijden tot topscorer van het toernooi. Ook de volgende twee plaatsen op de topscorerslijst werden ingenomen door Belgen. Mitch Morgan was goed voor 21 punten, terwijl zijn broer Vincent er achttien op zijn naam bracht.

België opende het toernooi in Sofia met een 9-2 zege op Mexico. Een dag later werd gastland Bulgarije met 14-3 verslagen, terwijl Zuid-Afrika na de rustdag zelfs met 14-0 werd geklopt. De ploeg van Lejeune had daarna aan in de wedstrijd tegen China genoeg aan één punt om te promoveren, maar greep de volle buit. België liep in de eerste twee periodes uit naar een 7-2 voorsprong, alvorens de Chinezen de schade in de slotperiode wisten te beperken.

Door de zege komt de nationale ploeg van België één niveau te spelen onder waar Oranje volgende week het WK in Polen speelt.


Geplaatst door Joep Meijsen op dinsdag 10 april 2012. Facebook Google+

Reageer op dit artikel