Klik hier voor de mobiele versie
  • Teams:
  • Eindhoven
  • Geleen
  • Friesland
  • Herentals
  • Tilburg

Canadien Sport

Tickets voor het WK IJshockey 2014 in Eindhoven

IJshockey.com > Nieuwsoverzicht > Amsterdam Capitals > Capitals contracteert Knudsen

Capitals contracteert Knudsen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Hyves Deel op NuJIJ E-mail een vriend

Capitals contracteert KnudsenTim Knudsen keert terug op de Nederlandse ijsbanen. De 32-jarige Canadese goalie gaat de kleuren van Amsterdam verdedigen, de club waar hij ook zijn eerste seizoen in Nederland speelde.

Dat meldt Amsterdam Capitals. De club denkt daarmee 'een belangrijk stuk vertrouwen en ervaring in de defensie van het team' te brengen. Knudsen gaat ook de andere goalies in de organisatie van Amsterdam actief begeleiden.

De Canadees maakte in 2007 zijn Nederlandse debuut bij de Amstel Tijgers. Daarvoor had hij al Europese ervaring opgedaan op het Duitse tweede en derde niveau en in de Italiaanse tweede divisie.

Na zijn eerste seizoen in Amsterdam stapte hij over naar Den Haag, waar hij drie seizoenen zou spelen. Knudsen werd in zowel 2008-09 als 2010-11 kampioen van Nederland met die ploeg en werd in 2008-09 ook uitgeroepen tot beste goalie in de Eredivisie.

Vanwege een contractueel conflict met HYS Den Haag kwam de goalie afgelopen seizoen niet in actie. Amsterdam zegt dat Knudsen zijn niveau echter in Amsterdam op peil heeft gehouden door veel te trainen.

De hoofdstedelingen zelf keerden afgelopen seizoen na een jaar afwezigheid terug op het hoogste Nederlandse niveau. De ploeg bestond vooral uit jonge talenten, met in doel het goalie-tandem Jacob van Duin en Wim van den Hout. In 38 wedstrijden wist de ploeg maar twee keer te winnen, terwijl in totaal 336 doelpunten werden geïncasseerd.

Knudsen is de eerste speler van Amsterdam die voor het nieuwe seizoen is bekendgemaakt.


Geplaatst door Fintan Planting op zaterdag 5 mei 2012. Facebook Google+

Reageer op dit artikel