Klik hier voor de mobiele versie
Beneliga: Oberliga:

Off Season Round-up Deel 1

Off Season Round-up Deel 1De eerste off-season Round-up van het seizoen staat live, een baken van informatie in het ijshockeyloze tijdperk in Nederland. In deze editie een virtuele ronde door Nederland met onder meer berichten vanuit Geleen, Tilburg, Zoetermeer, Den Haag, Eindhoven, Dordrecht en zelfs een uitstapje over de grens naar België en Letland.

Geleen heeft ook de overeenkomst met Lars Engwegen met een jaar verlengd. De forward uit eigen opleiding speelde afgelopen seizoen 49 wedstrijden, waarin hij vier doelpunten en elf assists voor zijn rekening nam, alsmede 92 strafminuten. Engwegen is de tiende speler onder contract bij de regerende landskampioen. De club heeft nog geen nieuwkomers bekendgemaakt.

De nieuwe coach van Geleen legt in dagblad De Gelderlander uit waarom hij Devils inruilt voor Eaters. ‘Mijn hart ligt hier, maar als coach wil ik verder. Ik ben net terug uit Tsjechië. Heb ik voor de Sudbury Wilves gescout bij het WK onder 18. Dan zie ik dingen. Doe allerlei indrukken op. Die neem ik mee. Daar wil ik iets mee doen, maar vervolgens kan ik mijn ei niet kwijt.’ Lang hoefde hij dan ook niet te twijfelen toen Eaters zich meldde. ‘Ik had een heel leuk team bij Nijmegen. Kampioen geworden. Maar eerste divisie of eredivisie. Dat scheelt vijf niveaus. Dat heb ik vorig jaar echt gemist.

Jay Latulippe wisselt Tilburg Trappers in voor Chamonix in de hoogste Franse liga. Latulippe was met 174 minuten de Strafbankkoning in de Nederlandse competitie afgelopen seizoen. Ook eindigde hij op de derde plaats van de topscorerslijst met 31 goals en 65 assists. Daarmee was hij ook de meest doeltreffende speler bij Tilburg Trappers.

In Den Haag is een stichting opgericht voor de businessclub. Deze gaat alle commerciële activiteiten rond de ijshockeyclub regelen. Rob Molenkamp, Theo Vuyk en Roland Reedijk zijn de leden van deze stichting. Den Haag is ook al bezig met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen, maar heeft nog geen namen bekendgemaakt.

Ook bij Eindhoven Kemphanen wordt gewerkt richting het komende seizoen. De club krijgt een aantal spelers uit het CTO onder zijn hoede, daarnaast wordt geprobeerd een belangrijk deel van de Nederlandse kern van afgelopen seizoen vast te houden. Ook wil de club de selectie met enkele imports uitbreiden. Het moeten spelers zijn die bereid zijn hun ervaring over te brengen op de jonge spelers in het team. Ook met de technische staf worden gesprekken gevoerd.

Alexander Jacobs is de nieuwe hoofdcoach bij Dordrecht Lions. Jacobs neemt het eerste team onder zijn hoede, gaat het tweede team trainen en wordt verantwoordelijk voor de jeugdopleiding bij de ambitieuze eerste divisieclub. Dordrecht heeft plannen om de komende jaren de stap omhoog naar de Eredivisie te maken. Jacobs fungeerde afgelopen seizoen als assistent van Tommie Hartogs bij Eindhoven Kemphanen, daarvoor was hij enkele jaren actief in Duitsland en als hoofdcoach bij onder meer Nijmegen Emperors. Ook fungeerde hij als juniorenbondscoach.

Turnhout verdwijnt definitief uit de North Sea Cup. De club moest zich vorig jaar al tijdens het seizoen terugtrekken en heeft zich afgemeld voor komend seizoen. Het is wel de bedoeling dat komend seizoen Herentals en Leuven Chiefs weer deelnemen aan de Nederlandse competitie. Herentals sleepte daarin afgelopen seizoen de vierde plaats in de wacht, waarmee het team drie Nederlandse clubs achter zich hield. Herentals sleepte ook de Belgische dubbel in de wacht.

De kans is groot dat het bondskantoor van de Nederlandse IJshockeybond gaat verhuizen uit Zoetermeer. Daarmee moeten de contacten met collega-bonden waarmee kan worden samengewerkt worden versterkt. Voor de nieuwe locatie wordt door het NIJB-bestuur onder meer gekeken naar het Huis van de Sport in Nieuwegein en de nieuwe locatie van schaatsbond KNSB in Utrecht.


Nederlandse jeugdteams hebben onlangs goede prestaties geleverd tijdens een internationaal jeugdtoernooi in het Letse Riga. Een U18-selectie werd in het sterke veld derde, terwijl een team van spelers onder de tien jaar, samengesteld uit spelers van verschillende clubs, de tiende plek wist in te nemen. Nederlandse teams nemen al jaren deel aan het jeugdtoernooi in de Letse hoofdstad, dat aan het einde van het lopende seizoen wordt georganiseerd.

Delen op social media: 


Geplaatst door Joep Meijsen op dinsdag 8 mei 2012.  

Laatst gewijzigd op dinsdag 8 mei 2012 om 13:53

Reageer op dit artikel

Sportimex

Maple Leaf Sports

Thillarts Hockey

YouSkate.be

Winner Sport Equipment

Rono Sport